Arhivare electronica

Beneficii la arhivarea electronică

Arhivare electronicaValul transformării digitale care scutură din temelii organizațiile de toate dimensiunile și domeniile este real iar numeroasele sale beneficii remodelează peisajul competitiv. Continuați cu digitizarea documentelor, sau rămâneți fără răspuns la întrebarea „Noi de ce nu mai suntem profitabili?”.

Conversia electronica a documentelor de pe hârtie este primul pas spre transformarea digitală și cel mai rapid mod de a economisi resurse aparent neglijabile dar realmente costisitoare în fluxul informațional și operațional în companii.

Reducere de costuri.

Economiile semnificative: înlocuirile de toner, mentenanța echipamentelor și costurile de curierat scad, dulapurile voluminoase dispar și prin reutilizarea zonelor de depozitare documente obțineți un confort în birourile dvs.

Îmbunătățiți securitatea.

Implementați accesul partajat pe nivele al personalului la documente și informații. Impiedicați breșele de securitate ale informației. Asigurați-vă o mai bună protecție dar și back-up în cazul unui dezastru, prin păstrarea și asigurarea unei arhive electronice.

Costuri mai mici pentru stocarea documentelor.

Crearea și stocarea documentelor de hârtie este costisitoare. Un dulap de patru sertare ocupă mult spatiu; o duzină de dulapuri de acest gen ar necesita un angajat în plus. Trecerea de la un sistem digital de management al documentelor oferă economii reale cu privire la personal, stocarea documentelor, copiere, imprimare și flux informații.

Acces rapid și uniform la informație structurată.

Indiferent de forma în care este arhivat documentul, informațiile esențiale pentru organizație sunt accesibile prin internet și aplicații de tip portal. Oferiți membrilor echipei dumneavoastră libertatea de a menține productivitatea afacerii:

Oricând: Fusurile orare și programele de călătorie agitate nu mai reprezintă un obstacol. Mențineți afacerea într-o lume asincronă.
Oriunde: Păstrați conexiunea oriunde în lume: pe șosea, dintr-un birou de acasă sau oriunde, cu o conexiune la rețea.
Oricum: Acces pe Smartphone-uri, tablete, laptop-uri; Mac, Windows, iOS, Android;

Creșterea productivității.
Prin intermediul unui web browser și al unui acces client / server, informațiile esențiale pentru afaceri sunt disponibile instantaneu în cadrul întregii companii.

Procese de afaceri moderne.
Documentele electronice pot fi orientate prin procese de afaceri complexe, reducând erorile și economisind timpul.

Acces rapid la informații.
Bazele de date vaste sunt legate între ele prin etichetare automată, astfel încât utilizatorii pot localiza informațiile în doar câteva secunde.